III Trofeu Camp de Morvedre amb arribada a Faura

III Trofeu Camp de Morvedre amb arribada a Faura

mayo 24, 2022 0 Por Finestreta de les Valls

Diumenge passat es va disputar el III Trofeu Camp de Morvedre, amb eixida a Estivella i meta a Faura.

Amb un dia de temperatures estiuenques, amb èxit de participació i l’exigència del recorregut del III Trofeu Ciclista Camp de Morvedre disputat aquest diumenge a Estivella-Faura, porten a l’organització a valorar pujar la carrera de categoria, «es mereix tindre una prova internacional, d’elit UCI», explicava un dels impulsors, Rafa Casero.

 

Per agrandar punxa la foto

158 ciclistes es van donar cita en aquest torneig en el qual Romaric Forques, del Telecom, es va coronar en la categoria equips elit mentre que el professional, Víctor Martínez, es va alçar en la sub-23 com a guanyador de la Comunitat Valenciana.

 

Pràcticament d’eixida, es va formar la primera de les escapades de la jornada, amb dos protagonistes: Prado (LUG) i Castro (ULE). Encara que van arribar a tindre més de 30″ d’avantatge, van ser neutralitzats abans de completar la primera vintena de quilòmetres. Després d’un llarg tram amb el pelotó compacte, en completar la primera hora de carrera van marxar altres sis unitats: Polo (MAN), Peñuela (DRG), Lovera (ULE), Pérez (BRO), Rodríguez (MAN) i Ara (HLM). En el seu cas, la renda màxima es va acostar a 1′ 30″, abans que Polo (MAN) i Rodríguez (MAN) es despenjaren abans d’iniciar el primer port del dia.

En les esmentades rampes de l’Oronet -3a; km 69- la fugida va ser absorbida pel ja reduït pelotó, que no va permetre noves arrancades. En el tram intermedi abans del retorn per la mateixa ruta, cinc ciclistes van aconseguir deixar arrere a la resta de participants: Peñuela (DRG), Hopkins (ESX), R. González (*VRF), Nissen (AMB) i Biel (ULE). En el segon ascens a l’Oronet -3a; km 102-, es van unir a aquesta aventura altres tres ciclistes: Cánovas (BRO), Bazán (HLM) i Sanó (DRG). En aqueix moment, el desavantatge del pelotó respecte a aquest grup era d’al voltant de 1′ 30″, per la qual cosa encara estava tot per decidir.

En aquest escenari, Bazán (HLM) i Sanó (DRG) van tractar d’avançar-se a la dura pujada al Garbí, però el seu moviment va ser neutralitzat poc després. Així les coses, van ser Cánovas (BRO) i Forques (TEL) els qui van passar al capdavant pel cim d’aquest icònic port -1a; km 125-, comptant en aqueix moment amb una renda de 1′ 10″ respecte als seus més immediats perseguidors. Davant la falta de col·laboració per darrere, el duo cabçaler no va tindre problema per a mantindre aquestes diferències, per la qual cosa es van jugar entre ells el triomf. Finalment, va ser Romaric Forques (Telco’m-On Clima-Osés) el més ràpid, escortat en el podi per Cánovas (BRO) i Martín (VRF).

Malgrat la duresa de la prova, 155 quilòmetres, amb dos passos per l’Oronet i l’ascensió al Garbí per la Frontera i temperatures en alguns pics de muntanya de fins a 40°, la carrera «va ser bastant ràpida, amb una mitjana de 38 quilòmetres hora», afegia Casero, qui reconeixia en nom de l’organització estar «molt satisfets amb el desenvolupament de la prova», en la qual cal destacar com a anecdòtic «una xicoteta distracció de la Guàrdia Civil amb l’itinerari , que va acabar desviant a un grup de corredors en el KM 27 de Faura» i l’escapada amb Diego Martínez i Juan Marín va quedar anul·lada per l’error que va obligar a la neutralització i des de la qual van arrancar tots junts..

Addicionalment, el mateix Diego Martínez i David Torrella es van veure involucrats en una nombrosa caiguda que els va obligar a un sobreesforç per a tornar al grup principal. La pujada a la Frontera va fer una selecció en la qual els ciclistes de l’Equip Essax no van poder respondre als millors.

 

Romaric Forqués: «Molta il·lusió per guanyar a casa, en les carreteres que conec. Ha sigut un dia molt boig amb molts atacs perillosos, però encara que ha marxat una fugida jo he entrat molt ben col·locat en l’últim port. Així que he posat el meu ritme, els he pogut neutralitzar i fer camí. Encara que anava amb un altre ciclista, al final he pogut guanyar-li a l’esprint».

 

Aquest Trofeu també ha portat a l’organització a replantejar-se la recuperació de la Volta al Camp de Morvedre, que porta sense celebrar-se des de 1991. «40 anys s’han complit ara de la primera edició, en el 82», recordava Casero, qui demanava la implicació d’institucions i patrocinadors.
La jornada també va comptar amb l’homenatge a José Manuel Valls i José Moreno, a més d’amb altres actes com a exposicions, ruta cicloturista i gimcanes, entre els més destacats i les altes temperatures van acompanyar tota la prova.

CLASSIFICACIÓ DEL TROFEU CAMP DE MORVEDRE

  1. Romaric Forques (TEL) 4h 10′ 39″
  2. Antonio Cánovas (BRO) +0′ 01″
  3. José María Martín (VRF) +0′ 50″
  4. Víctor Martínez (-) +0′ 50″
  5. Iván Palomeque (VRF) +0′ 50″

 

A continuació podeu vore un vídeo resumeixen des de Faura

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial