EL TALLER DE DANSA CONTEMPORÀNIA DEL CEIP SANT VICENT FERRER DE FAURA, CONCLOURÀ AMB “LA CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA”

EL TALLER DE DANSA CONTEMPORÀNIA DEL CEIP SANT VICENT FERRER DE FAURA, CONCLOURÀ AMB “LA CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA”

junio 10, 2022 0 Por Finestreta de les Valls

L’espectacle s’oferirà el 22 de juny, a les 22 hores, al pavelló multiusos.

 

La idea de canvi, vida i renaixement seran els pilars fonamentals de l’espectacle “La consagració de la primavera”, d’Ígor Stravinski, que oferirà l’alumnat de sisé de Primària del CEIP Sant Vicent el pròxim 22 de juny, a les 22 hores, al pavelló multiusos de Faura. L’actuació serà el colofó al taller de dansa contemporània patrocinat per l’Ajuntament de Faura i impartit per Hort Art al centre escolar del que l’estudiantat ha participat durant tot aquest curs 2021/2022.

 

El coreògraf Alex Guerra i el ballarí Pere Bodí dirigeixen aquesta proposta de recerca de la dansa contemporània amb xiquets i xiquetes que enguany ha celebrat la seua quarta edició. l’objectiu del programa és ajudar les i els alumnes a descobrir el seu cos a través de jocs senzills (en grup o sols) que consisteixen a combinar habilitats imaginatives i moviment. En aquesta ocasió, partint de l’estructura musical de Stravinski, es desenvolupa una reinterpretació contemporània del ballet per elaborar conjuntament els elements dramatúrgics.

 

“El sol regenera la vida, la natura torna a emergir després de la pausa de l’hivern. Movent-se dins d’aquest material sonor l’alumnat proposa un ritu de composició coreogràfica contemporània, on els seus cossos elaboren diferents estructures coreogràfiques per a transformar l’acció de l’escenari en un ritual de pas compartit”, assenyala Guerra.

 

Les classes de dansa són un espai creatiu on xiquetes i xiquets entren en relació amb ells mateixos i amb una obra d’art, connecten amb les instàncies del seu temps, i conreen una mirada empàtica, crítica i participativa. En definitiva, “el projecte pretén connectar diferents aspectes del seu món amb formes artístiques i comunicatives i apropar-los als llenguatges interpretatius contemporanis i a la gran tradició musical, implicant-los directament a tots els nivells”, conclou Bodí.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial