EL POBLE DE BENAVITES ES SUMA A L’HOMENATGE PÒSTUM AL PILOTARI JOSÉ GOLLART

EL POBLE DE BENAVITES ES SUMA A L’HOMENATGE PÒSTUM AL PILOTARI JOSÉ GOLLART

junio 14, 2022 0 Por Finestreta de les Valls

La vidua i una filla, junt a l’alcalde, descobreixen, la placa d’un carrer, dedicat a la seua memòria.

Jose Gollart, Pepe el Zurdo. Aquest és el nom que rubrica una de les artèries urbanes de Benavites. Des del dissabte, el municipi ret homenatge al que fora el seu pilotari més volgut; una persona entregada, compromesa i lluitadora que, en la dècada dels 80, va guanyar en quatre ocasions el Campionat de Galotxa, Trofeu El Corte Inglés i va portar lo mes alt de la galotxa el nom de Benavites.

Després de la seua defunció a l’abril de 2020, l’ajuntament va voler enaltir la figura no sols de l’esportista, sinó sobretot de la persona que va ser. L’alcalde, Carlos Gil, va destacar el seu compromís amb el municipi, la seua força i el seu exemple per a les generacions posteriors. Tant és així que Dani Gómez i Martín, el president del club de Pilota de Benavites, van prendre la paraula en l’acte que va rememorar la figura del pilotari.

Martín Aldabas ha parlat en nom dels jugadors, qui ha recordat, igual que Dani, les virtuts positives de Gollart, com a persona sempre volguda, al mon de la pilota, tant en el vessant esportiu, com l’humà, aspecte que tots els qui han parlat destacavem. Perquè, una cosa ha quedat reflectida en l’ambient del nombrós veïnat que hi ha acudit. Que “Gollart era molt volgut per tot el poble i allà on anava a jugar”.

El president de la corporació local va destacar la figura d’algú que va guanyar cinc campionats autonòmics. «Va ser un gran benavitero que sempre va treballar i va defensar el seu poble. Tant de bo hi haguera més com ell, ja que és així com es fan grans els pobles», va afirmar Gil. En aquesta línia, l’alcalde va enaltir la faceta d’operari municipal, labor que va exercir amb respecte, responsabilitat i implicació. «Mai va estar pendent d’horaris ni de limitacions, va mostrar màxima dedicació, d’aquí ve que aquest carrer en la qual retolem el seu nom rememora per sempre la seua figura. La seua defunció en ple confinament ens va impedir fer l’homenatge en el seu moment. No obstant això, Pepe el Zurdo ja té el seu carrer a Benavites».

Per part seua, Paula Gollart va agrair el reconeixement al seu pare i va tindre paraules per a visibilitzar la persona que va ser i el seu llegat. Orgull, satisfacció i saber fer són l’herència que la família de Pepe el Zurdo valora immensament. «L’homenatge va ser preciós, totes les paraules van ser entranyables i ens van omplir de força. Vore l’afecte, l’admiració i el reconeixement de les persones que van vindre i van participar de l’acte és summament emotiu» afig.

«Benavites li devia l’homenatge a Pepe, no sols per ser un dels grans de la galotxa de tots els temps, sinó sobretot per la persona que va ser. Un grandíssim jugador, admirat i volgut a tot arreu. Era un acte merescut i hem volgut estar al costat d’ell, ja que li devem molt; el seu llegat és immens», afirma Dani Gómez, un altre dels campions que va créixer al deixant de el Zurdo.

Vicent Peiró, li ha dedicat uns versos cantats a modus d’albades amb la música tradicional de la dolçaina i el tabal, així com les albaes van singularitzar un acte que va despertar l’admiració a quants van participar. Passejar entre l’avinguda les Valls i el carrer València resulta ara més significatiu per a tots els veïns de les Valls que respecten i admiren la humanitat i l’esportivitat de José Gollart, el Zurdo.

A continuació podeu vore un vídeo resum del acte:

Sentit homenatge. Benavites i tot les Valls van mostrar la seua admiració per Pepe el Zurdo.

 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial